Kultura

večeras u kazalištu

Plesna čestitka posvećena 40-godišnjici umjetničkog djelovanja Sanje Petrovski

Plesna čestitka posvećena 40-godišnjici umjetničkog djelovanja Sanje Petrovski

U Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar u srijedu 20. prosinca Zadarski plesni ansambl u suradnji s HNK održat će tradicionalnu Plesnu čestitku. Ovo je 24. po redu božićna i novogodišnja produkcija koju organizira Zadarski plesni ansambl.

Prve plesne čestitke krenule su još ratne 1993. u suradnji s Hrvatskom kazališnom kućom na inicijativu ravnatelja Žarka Ivkovića, a u suradnji Zadarskog plesnog ansambla i Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa. Do danas još uvijek vlada veliki interes za ove prigodne programe.

Iako najveći dio publike dolazi pogledati svoje najmlađe, uvijek se mogu pogledati i zrela koreografska i plesačka ostvarenja.

Tako i ovaj put uz nezamjenjive voditelje – koreografe Laru Stanin, Martinu Ružić i Natali Perić, svoje scenske uradke predstavit će Patricija Gospić voditeljica srednjoškolske grupe proizašla iz prve generacije maturanata koji su diplomirali u Srednjoj školi suvremenog plesa u Zadru. Kroz plesnu i božićnu čestitku će nas provesti voditelj Vinko Radovčić uz pomoć članova kazališne družine Drama plus.

Predstava Plesna čestitka je posvećena 40-godišnjici umjetničkog djelovanja Sanje Petrovski.


Reci što misliš!