Kultura

zaplešite

Upoznajte Vogue ples: "Nimeta" organizira besplatnu radionicu

Upoznajte Vogue ples:

Plesna udruga Nimeta organizira u sklopu projekta Ples za sve niz plesnih radionica i predavanja otvorenih i besplatnih za sve građane tijekom 2017 godine.

Posljednja plesna radionica u ovoj godini održat će se 28. prosinca u 18 sati, Molatska 11A.

Ples VOGUE (ili voguing) proizašao je iz ballroom scene afroameričke LGBTIQ zajednice u Harlemu u drugoj polovici 20. stoljeća.

Nastao je kopiranjem manekenskih poza sa strogim linijama ruku, nogu i tijela te se dalje razvijao u osnovna tri stila: Old Way (nastao prije 1990.), New Way (nakon 1990.) te Vogue Fem (feminiziraniji stil, razvio se iza 1995.). Veliku pažnju dobiva 1990. godine Madonninom pjesmom "Vogue" i videom, kao i dokumentarnim filmom "Paris is burning". Vogue se i danas dalje razvija i pleše te se diljem svijeta održavaju vogue balovi (tj. natjecanja) i radionice. 

Voditelj radionice:

Boris Vrdoljak bavi se raznim stilovima plesa, a zadnjih nekoliko godina najviše se fokusirao na plesni stil VOGUE. Njegova ljubav prema vogueu počela je na radionici Aviancea Yamamota u Zagrebu, a nakon toga pohađao je radionice u Berlinu (koje su u sklopu festivala Berlin Voguing Out 2015. i 2016. vodili poznati vogueri Archie Burnett, Aviance Yamamoto, Lasseindra Ninja, Stan Milan, Sinia Ebony, Vjuan Allure, Keiona Lanvin), u Beču (Georgina Leo Melody, La Borka Melody, Katrin La Draganda), u Bratislavi (na radionicama koje su vodili Monika i Viktor Yamamoto) te u Parizu (Tiger Melody). Boris je vodio radionice voguea u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu.

Broj prijavljenih je ograničen.

Info i prijave: 091 604 2849 ili nimeta.ples@gmail.com

Ova aktivnost se provodi uz potporu Grada Zadra i Mjesnog odbora Jazine II
Attachments area
 


Reci što misliš!