Kultura

izuzetan interes za lutkarsku reviju

Svi žele probati "Juhu od bundeve"!

Svi žele probati
Iva Perinčić

Predstavom "Juha od bundeve" sinoć je otvorena revija najgledanijih predstava u Kazalištu lutaka Zadar, a interes je bio ogroman, tražilo se mjesto više.

Predstava je bila rasprodana, a dvorana puna do posljednjeg mjesta. 

Sunce na Poluotoku 2018: Juha od bundeve Revija "Sunce na Poluotoku" započela predstavom "Juha od bundeve"

"Sunce na Poluotoku" prva je kulturna aktivnost u novoj godini koja je razbudila staru gradsku jezgru. Adventa više nema, a lutkarske predstave dovoljan su razlog za đir do grada. I za veliku i malu publiku!

Netko reže, netko miješa, netko soli, ali najvažnije je da se to radi - zajedno! Odlična predstava u Kazalištu lutaka Zadar  bila je prilika je da se i odrasla publika podsjeti na vrijednosti pravog prijateljstva.

Ovu priču iz pera Helen Cooper dramatizirala je i režirala Ana Prolić, a glavni junaci basne su Juraj Aras kao Mačak, Sanja Zalović kao Vjeverica i Vjera Vidov kao Patak. To je pravi dream team za redateljicu - vidljivo je iz scene u scenu, s obzirom da su naši junaci koji žive u velikoj mračnoj šumi prave svjetlosne bombice dinamike, igre, vrckavosti i scenskog zjedništva.

U nedjelju 7. siječnja slijedi "Zvjezdica", a u ponedjeljak 8. siječnja "Ivica i Marica". 10. siječnja na programu je "Mačak u čizmama", a 12. siječnja "Crvenkapica". 

"Sunce na Poluotoku" završava 14. siječnja s "Tri praščića".


Reci što misliš!