Kultura

cenzura u 21. st.

S programa HRT-a skinut i Grlićev film "Ustav Republike Hrvatske"

S programa HRT-a skinut i Grlićev film

Skidanje, navodno, nepoćudnih filmova na programu Hrvatske televizije po diktatu radikalne desnice se nastavlja.

Nakon što je jučer, pod pritiskom udruga udovica branitelja i resornog ministra Tome Medveda, komedija 'Ministarstvo ljubavi' pomaknuta s 21 sat u tzv. pornotermin u 23.20, s programa je jutros u potpunosti izbačen film 'Ustav Republike Hrvatske'
Iako je igrani film Rajka Grlića što se bavi odnosom profesora koji je radikalni hrvatski nacionalist ujutro, a transvestit noću, i njegovog susjeda Srbina kojemu pomaže položiti ispit iz poznavanja Ustava RH, još u osam sati jutros bio na programu HTV-a 2 za idući četvrtak, već oko deset sati na tom mjestu zamijenila ga je komedija Dalibora Matanića 'Majstori', koja se ne bavi politički nabijenim temama, piše Novi list.

Ovo skidanje filma s programa dolazi nekoliko sati nakon što je grupa od nekoliko desetaka branitelja i udovica prosvjedovala ispred Prisavlja nezadovoljna činjenicom što će se 'Ministarstvo ljubavi' ipak emitirati, makar i u noćnom terminu. Na prosvjedu su ustvrdili da je ministar branitelja Medved pisano tražio da se 'Ministarstvo ljubavi' - ne emitira.

Zašto je s programa skinut 'Ustav RH', na čije traženje i po čijem nalogu na upit tportala s HRT-a do objave teksta nisu odgovorili, piše Tportal.


Reci što misliš!