Kultura

ISO predstavlja ArtumPrimum izložbu Leonarda Budimlića Majnarića

ISO predstavlja ArtumPrimum izložbu Leonarda Budimlića Majnarića

ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi (ŠPUD) izložbom ArtumPrimum Leonarda Budimlića Majnarića otvara izložbenu godinu 2018.

Izložba pod nazivom ArtumPrimum čije otvorenje je u ponedjeljak 22. siječnja u 19 h, obuhvaća izbor iz radova Leonarda Budimlića Majnarića nastalih u zadnje dvije godine umjetnikovog stvaralaštva s obzirom na činjenicu da su mu svi raniji radovi izgorjeli u požaru. Naziv izložbe bi donekle trebao značiti prva misao.

Izložbom će se na simboličan način obilježiti i "100 godina umjetnikovog rada", odnosno 36500 nastalih umjetnikovih radova, od kojih su posljednji za ovu obljetnicu nastali uoči samog postava izložbe. Izvedba ponekad skoro jednom linijom i jednom mišlju usmjerena je kako na sam proces rada, tako i tematski prema humanističkom dijelu smisla likovnog izraza.

Cilj izložbe je novo predstavljanje umjetničkog djelovanja autora nakon više godina zagrebačkoj publici i postavljanje mogućnosti preispitivanja smisla likovnog djela. Autor do sada nije predstavio takvu kombinaciju slika, male plastike i crteža žicom u jedinstvenom izlaganju.

Poseban program izložbe odvijat će se u Noći muzeja, 26.1. od 19 do 22 h, kada će autor portretirati zainteresirane  posjetitelje tehnikom crtanja na tabletu te im isprintani portret i pokloniti. Za vrijeme trajanja izložbe autor će voditi radionicu digitalnog crtanja krokija za učenike Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Izložba ostaje otvorena do 31.1.2018. i može se razgledati u radnom vremenu ISO-a.  Ulaz je slobodan.

LEONARDO BUDIMLIĆ MAJNARIĆ

Rođen 10. kolovoza 1962. godine u Zagrebu. Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu završio je 1985. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti 1990. godine u Zagrebu, na slikarskom odjelu u klasi prof. Josipa Vasilija Jordana. Član je HDLU-a i Likum-a. Radio je kao nastavnik likovne kulture u OŠ Voltino i u školi Zavoda za preodgoj maloljetnika Glina - Turopolje. Godine 1990. dobio je pohvalu znanstveno-nastavnog vijeća Akademije likovnih umjetnosti za svoj rad. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Trenutno djeluje i radi kao samostalni likovni umjetnik u Zagrebu.


Reci što misliš!