Kultura

ne propustite

Večeras u kazalištu obiteljska drama u režiji Dražena Ferenčine

Večeras u kazalištu obiteljska drama u režiji Dražena Ferenčine
Željko Karavida

U četvrtak 18. siječnja s početkom u 20 sati pogledajte novu predstavu HNK Zadar "Dugo putovanje u noć", obiteljsku dramu američkog autora Eugene O'Neilla u režiji Dražena Ferenčine.

Igraju: Jasna Ančić, Davor Jureško,  Alen Liverić, Ivan Vukelić i Žana Bumber.  Predstava je premijerno izvedena u prosincu 2017. uz odlične reakcije publike i medija.
Dugo putovanje u noć (Long Day's Journey into Night,1941) smatra se pravim O'Neillovim remek-djelom, što potvrđuje i Pulitzerova nagrada za dramu koju je primio 1957. godine.

Za ulogu u ovom filmu Katherine Hepburn je 1963. godine bila nominirana za Oscara. Autorova je želja bila da ovo djelo bude objavljeno tek nakon njegove smrti.  Komad je iskren prikaz autorove mladosti, provedene u sjeni majčine ovisnosti te očevog i bratovog alkoholizma.

Istovremeno, ovo je djelo svjedočanstvo duboke ljubavi i suosjećanja koji vežu članove obitelji, podastirući bolan i dirljiv portret četvero ljudi koji ne mogu živjeti jedni s drugima, a ni jedni bez drugih.  

Ova predstava  je peta režija renomiranog redatelja Dražena Ferečine u HNK Zadar.

Predstava je kronika jednoga dana u životu obitelji Tyrone. Od svitanja do sumraka pratimo roditelje, Jamesa i Mary i njihova dva sina Jamieja  i Edmunda  u njihovoj međusobnoj borbi i u borbi s demonima iz prošlosti.

Dok majka poriče svoju ovisnost o morfiju, ostali članovi obitelji šute o tuberkulozi najmlađega sina. Nitko u obitelji nije sposoban suočiti se sa stvarnošću, s činjenicom da svi žive u samoobmani i neostvarenim snovima.

Ulaznice po cijeni od 50 kuna u prodaji su na blagajni HNK Zadar (11-13, 18-20 sati). 


Reci što misliš!