Kultura

međunarodno natjecanje zborova

Otočna Dječja klapa "Baliniera" nastupit će u Puli na natjecanju "Istria Cantat"

Otočna Dječja klapa
Naši školji

Otočna Dječja klapa Baliniera, u kojoj pjevaju djeca iz Preka, Ugljana, Kali i Banja, ovaj vikend sudjelovat će na Međunarodnom natjecanju zborova Istria Cantat u Puli, i to u kategoriji folklorne zborske glazbe.


- Prvo je to veliko, k tome i međunarodno natjecanje, na kojemu ćemo nastupiti i naravno da smo uzbuđeni. Mislim da ćemo među 25 prijavljenih zborova biti najmlađi natjecatelji, a konkurencija će, koliko sam čula, biti uistinu jaka, kaže voditeljica Dječje klape Baliniera prof. Nada Smoljan koja je za nastup u Puli s djecom pripremila tri kompozicije - "Vratija se Šime", "Okrug selo" i "Sinoć kad sam robu prala".

Odlazak na Međunarodno natjecanje zborova Istra Cantat Dječjoj klapi Baliniera omogućili su Općina Preko i TZO Preko, koji su pokrili troškove puta i smještaja, Udruga žena Luzor platila je kotizaciju i pomogla u šivanju odjeće u kojoj će djeca nastupiti, a Općina Kali pokrila je troškove prehrane.

U Dječjoj klapi Baliniera pjevaju Enola Brižić, Lisa Gregov, Matija i Roko Pažanin, Jakov Kačan, Vid Višić i Trisatn Mogilevsky iz Preka, Roza Svorcina i Magdalena Švorinić iz Ugljana, Efa Zelenčić iz Kali i Lucija Pedišić iz Banja.

Na natjecanju mogu sudjelovati sve vrste pjevačkih zborova s najmanje četiri pjevača: mješoviti, muški, ženski, dječji, folklorni, crkveni, klape i drugi. Starosna dob za pjevače dječjih zborova je od 7 do 15 godina a za ostale zborove 16 godina i više.

Organizatori natjecanja su Hrvatska udruga zborovođa, Mješoviti zbor Cantus PoPuli i Udruga za očuvanje spomena na istarske skladatelje, prenose Naši školji.


Reci što misliš!