Kultura

Gradska knjižnica Zadar, 29. siječnja

Filip Brala predstavlja izložbu fotografija "Afrika na kvadrat" i dokumentarac "Generacija nade"

Filip Brala predstavlja izložbu fotografija
Filip Brala

Poznati zadarski fotograf Filip Brala poziva na humanitarnu izložbu fotografija "Afrika na kvadrat" i projekciju tridesetminutnog filma „Generacija nade“ o radu dobrotvorne organizacije Marijini obroci, koja osigurava prehranu u školama u nekim od najsiromašnijih država svijeta.

Izložba će biti otvorena u ponedjeljak, 29. siječnja u 18 sati u ulaznom dijelu Gradske knjižnice, dok će u 18.30 u multimedijalnoj dvoranibiti prikazan film „Generacija nade“.

Filip Brala rođen je u Zadru 14. svibnja 1985. godine, a fotografijom se počinje baviti već kao srednjoškolac. Uz profesiju fotografiranja vjenčanja, 2005. postaje stalni suradnik dnevnika Zadarski list i 24sata te potom i foto agencije Pixsell.

Autor izložbe je dobitnik nagrade Zbora fotoreportera Hrvatske za najbolju fotografiju u kategoriji portret 2013. godine, a 2015. također osvaja prvo mjesto u kategoriji prirode i okoliša.

Svoju prvu samostalnu izložbu fotografija Filip Brala priredio je 2009. godine, a od tad ih broji desetak - što samostalnih, što skupnih, a posljednja u nizu bila je ona iz 2015. godine kad se Brala predstavio zadarskoj publici izložbom "Nepal i Indija" u Varoši na terasi caffe barova Kult i Dišpet.

Brala je ljubav prema fotografiji spojio s putovanjima, a dosad je proputovao Tanzaniju i Zanzibar, Indiju, Nepal, Tajland, Kambodžu, Maroko, Kubu, Island i druge, a njegove fotografije pronašle su svoje mjesto i na stranicama uglednog njemačkog časopisa Der Spiegel i hrvatskog izdanja National Geographica.


Reci što misliš!