Kultura

drama +

"Carevo novo ruho" još jednom u HNK Zadar!

Željko Karavida

U petak, 9. veljače u 19 sati ne propustite sjajnu predstavu zadarskih mladih glumaca iz Drame +, "Carevo novo ruho" koje ponovo igra u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Ova zanimljiva bajka u dramatizaciji Jadranke Bargh i režiji Vinka Radovčića u potpuno novoj adaptaciji začarat će vas bajkovitim kazališnim prizorima, a dio je autorskoga projekta Drame plus pod nazivom "Lektira na sceni".

Cara u predstavi igra Jakov Modrić, Caricu Lorena Gulam, Sluge i Varalice Nika Medić i Paula Kalcina, Carev i Kraljev Savjetnik je Ivan Kalcina, Dvorjani su Marija Harangozo i Teo Jerković, dok je Iskreno dijete najmlađa polaznica Drame plus, Daniela Kalcina.

Raskošnu kostimografiju potpisuje Anita Goreta, scenografiju Luka Lang, a za odabir glazbe je zadužen sam redatelj predstave. Oblikovanje svjetla potpisuje Frane Papić, a oblikovanje tona Mate Petričević iz Kazališta lutaka Zadar.

Predstava je namijenjena djeci uzrasta +7. Karte za predstavu možete kupiti na blagajni HNK - a Zadar od 11 do 13 sati i sat vremena prije predstave po cijeni od 30 kuna.


Reci što misliš!