Kultura

snimana u zadarskoj županiji!

U srijedu će biti prikazana četvrta epizoda serije "Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju"

U srijedu će biti prikazana četvrta epizoda serije
Zadar Film Commission

Zadar, grad koji se mora posjetiti, sljedeća je stanica na gastronomskom putovanju britanskoga MasterChef-a Dhruv Bakera.

Crkva Sv. Donata, glavna ulica Kalelarga, lokalna  tržnica, nezaobilazne Morske orgulje, fascinantni glazbeni instrument koji odražava "raspoloženje" mora, kao i luksuzni Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, samo su neke od lokacija koje g.Baker posjećuje.

Zajedno sa svojom suvoditeljicom, Rajanom Radosavljev, u hotelu uživa u rižotu od sipe sa škampima, Jakobovim kapicama, šparogama i paškim sirom, a nakratko se opušta i u njihovom spa centru. 

Snimanje gastro serijala "Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju" u našoj županiji Snimanje gastro serijala "Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju" u našoj županiji

Na Morskim orguljama, uz suvoditeljicu Adrijanu Dejanović, pridružuje mu se i Petra Gerić, chef Zepter International, koja ga upoznaje sa cijelom paletom izvrs-nih jela od morskih plodova.

Njihova harmonija najbolje dolazi do izražaja na za-jedničkom kuhanju dva jela na instalaciji ‘Pozdrav suncu

Nakon Zadra g. Baker kreće prema gradu Ninu u kojem posjećuje kip Grgura Ninskog, kip kneza Branimira, solanu, kao i crkvu Sv. Križa, najmanju katedralu na svijetu ispred koje priprema rižoto od divljih šparoga i ovčjeg sira. 

Ova je gastro avantura bila zaokružena posjetom magarećoj farmi u Vinjercu, gdje su chef Petra Gerić i MasterChef Dhruv Baker pripravili svježi smoothie od magarećeg mlijeka, jagoda, rogača, kakaa i badema. 

Gastronomsku seriju "Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju" snimala je zagrebačka         produkcijska kuća MAK Production. Prikazuje se na Prvome programu Hrvatske           televizije (HRT – HTV 1) svake srijede s početkom u 21.00, a dostupna je i putem         mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

"Ovim putem se zahvaljujemo Filmskom uredu Zadar za potporu prilikom snimanja        emisije na području Zadra i okolice", poručili su organizatori.


Reci što misliš!