Kultura

Benkovac

Otvorenje izložbe "Crkve u staroj jezgri grada Zadra – otete zaboravu"

Otvorenje izložbe

U organizaciji Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Zadar, Arheološkog muzeja Zadar i Gradske knjižnice Benkovac u ponedjeljak 19. veljače u 11.30 sati bit će otvorena izložba pod nazivom: Crkve u staroj jezgri grada Zadra – otete zaboravu.

U programu sudjeluju: Elvira katić, prof. i učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II., Marina Maruna, viši knjižničar Arheološkog muzeja Zadar i Mile Marić, prof. – ravnatelj Gradske knjižnice Benkovac.

Izložba će biti otvorena do 13. ožujka 2018. godine. 

Ova izložba, koja predstavlja osam u potpunosti nestalih crkava koje su se nekad nalazile u staroj jezgri grada Zadra, nastala je kao rezultat istraživačkog projekta koji je realiziran kroz uspješnu suradnju Arheološkog muzeja Zadar, Klasične gimnazije Ivana Pavla II. i studenata Odjela za povijest umjetnosti sa Sveučilišta u Zadru.

Koordinatorice projekta i autorice kataloga izložbe su Marina Maruna, viša knjižničarka Arheološkog muzeja Zadar, Željka Kucelin, muzejska pedagoginja Arheološkog muzeja Zadar i profesorica Elvira Katić, knjižničarka Klasične Gimnazije Ivana Pavla II.


Reci što misliš!