Kultura

to se traži!

Kreativni Zadar: Vrijeme je za buđenje kulture i umjetnosti!

Kreativni Zadar: Vrijeme je za buđenje kulture i umjetnosti!
Bojan Bogdanić

Do kraja tjedna na mrežnim stranicama Grada Zadra bit će objavljen “Program za kreativni razvoj grada Zadra - Kreativni Zadar 2020. Radi se o programsko-planskom dokumentu koji daje prijedloge ciljeva i mjera za razvoj kreativnog sektora grada Zadra, odnosno razvoj kulture, udruga i institucija u kulturi, umjetničkih organizacija, kreativaca i mladih.

- Važno je naglasiti kako je dokument nastao kao rezultat procesa prijave na natječaj za Europsku prijestolnicu kulture i rezultat je procesa savjetovanja s ključnim predstavnicima zadarskog sektora kulture i nezavisne scene.

Ovaj se dokument, stoga, ne može smatrati djelom jednog ili nekoliko autora, već kao sublimirani prikaz razmišljanja, stavova i prijedloga mjera raznih aktera zadarske kulturne i društvene scene, istaknuo je pročelnik Erlić dodavši da su se neke ideje, proizašle iz ovog postupka prijave, već počele realizirati, od primjerice KvartArt festivala, koji se planira i ove godine, do programa za kluba mladih u Kneževoj palači, projekta Centra za mlade koji se planira, te centra kreativne industrije od zadarske županije.

Pročelnik Erlić na kraju je pozvao sve zainteresirane dionike i građane da daju svoje prijedloge i inicijative u ovom pravcu.

Suradnja je ključna

Kultura u centru je projekt suradnje sa Centrom nezavisne kulture kojim se želi kreirati model sudioničkog upravljanja budućim Centrom za mlade i stvoriti platformu za suradnju između Grada, institucija u kulturi i nezavisne kulturne scene, a s ciljem predlaganja mjera za razvoj nezavisne kulturne scene


Reci što misliš!