Kultura

udruga domino

Prijavite se na "Noć performansa" u Zadru, izvedba se honorira!

Prijavite se na

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje na Noći performansa u okviru festivala Perforacije 2018., u organizaciji udruge Domino, sa zasebnim programima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Koprivnici. Na poziv se mogu javiti umjetnici iz Hrvatske i regije.

Rok prijave je 5. travanj 2018.

Noć performansa je site-specific događaj u okviru kojeg Festival Perforacije poziva umjetnike da predstave instalacije, eksperimente sa svjetlom/zvukom/pokretom, različite prostorne intervencije, modele participacije s publikom, itd. Do sada su svoje radove u sklopu Noći performansa prikazivali brojni umjetnici i umjetnički kolektivi, a među kojima su Siniša Labrović, Ivica Buljan, Oliver Frljić, Slaven Tolj, Željko Zorica, Room 100, Ivan Marušić Klif, Grupa ABS, Alen i Nenad Sinkauz, i mnogi drugi.

Cilj Noći performansa je omogućiti nove izvedbe koje odražavaju specifičan pristup odabranih umjetnika, ali i ostvariti nove perspektive kroz istraživanje i refleksiju u odnosu na njihovu vlastitu praksu.

Projekt je nedugo nakon prvog izdanja 2010. godine privukao inozemnu pažnju, te je tako osim u Zagrebu, gradu gdje je sve počelo, te u Osijeku, Dubrovniku,Splitu, Zadru i Rijeci, Noć Performansa održana i u Beogradu, Ljubljani i Skoplju, Francuskoj (Brest, Caen), SAD-u (New York i Portlandu), te u Grčkoj (Atena).

Kako cijenimo inovaciju forme, ideja i estetike, neke od tema radova koje bismo predložili su usko vezane uz ekološko djelovanje udruge Domino u kojima se bavimo istraživanjem novih pristupa održivog društva (prenapučenost, starenje populacije, pitanje migracija) i gospodarstva (od klimatskih promjena, traćenja Zemljinih resursa, proizvodnje hrane do rebalansiranja odnosa spram tehnologije ne bi li se ona koristila ekološki osvještenije).

Projekt se provodi u sklopu europske mreže Imagine2020, kao i Mreže izvedbenih umjetnosti. Honorar: 1.500,00 kuna bruto, po izvedbi

Prijava mora sadržavati: Pismo namjere / opis projekta (do 2 kartica teksta uz sažetak do pola kartice teksta), kratki životopis (s linkovi na video radove), dodatni materijali poput skica, video, fotografija (maksimalno 5 dokumenata) i predloženu tehničku listu.

Pitanja o prijavi i događanju, te materijale slati na: perforacije@gmail.com

Prijavitelji će o rezultatima biti obaviješteni do 20.4.


Reci što misliš!