Kultura

zadar čita

Predstavljanje knjige Stvaranje pisanjem autorice Marijane Češi u Gradskoj knjižnici Zadar

Predstavljanje knjige Stvaranje pisanjem autorice Marijane Češi u Gradskoj knjižnici Zadar

Predstavljanje knjige Stvaranje pisanjem autorice Marijane Češi u utorak, 13. ožujka, 2018.,u MMD. Gradske knjižnice Zadar, s početkom u 12 sati. U predstavljanju sudjeluju prof. dr. sc. Nives Tomašević i doc. dr.sc. Sanja Knežević (U sklopu manifestacije Zadar čita).

Knjiga "Stvaranje pisanjem: Ovladanost pisanim jezikom na kraju obveznoga obrazovanja" dr. sc. Marijane Češi prva je znanstvena monografija koja se bavi odabranim semantičkim, sintaktičkim i pragmatičnim obilježjima pisanoga jezika hrvatskih učenika osmoga razreda osnovne škole.

Autorica je svjesna potrebe sustavnoga i sistematičnoga proučavanja i poučavanja; povezivanja teorijskoga područja jezičnoga gradiva i njegove praktične primjene u učeničkim pisanim radovima.

Iskustvo promatranja trenutnoga stanja u nastavi Hrvatskoga jezika i književnosti, a posebno područja pisanoga jezičnog izražavanja, potaklo ju je na nastajanje i istraživanje korpusa od sto učeničkih sastavaka dviju prostorno udaljenih županija: Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Zagreba.

U predstavljanju sudjeluju prof. dr. sc. Nives Tomašević i doc. dr.sc. Sanja Knežević.

Predstavljanje se organizira u sklopu manifestacije Zadar čita.


Reci što misliš!