Kultura

70 različitih programskih sadržaja

Započinju 14. "Dani kršćanske kulture" u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku

Započinju 14.
Hrvoje Jelavic/ PIXSELL

Manifestaciju "Dani kršćanske kulture" i ove će godine obilježiti velik broj kulturno javnih događaja, s gotovo 70 različitih programskih sadržaja

Međunarodna manifestacija "Dani kršćanske kulture" četrnaesti put zaredom održava se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 17. do 27. ožujka.

Manifestaciju "Dani kršćanske kulture" i ove će godine obilježiti velik broj kulturno javnih događaja, s gotovo 70 različitih programskih sadržaja, koncerata, izložbi, tribina, projekcija filmova, predstava, muzejskih programa, predstavljanja knjiga i nosača zvuka te oko 1000 sudionika programa. 

Manifestacija Dani kršćanske kulture koja je prvi put održana 2005. godine u Splitu odvija se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva kulture te županija i gradova u kojima se održava te u suorganizaciji sa Splitsko-makarskom nadbiskupijom, Dubrovačkom i Šibenskom biskupijom.

Jedanaestodnevni program ovogodišnjih 14. "Dana kršćanske kulture" svečano će biti otvoren 17. ožujka u Splitu u palači Milesi (HAZU) u 11 sati, a manifestaciju će otvoriti splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

Manifestacija Dani kršćanske kulture svečano će biti zatvorena dodjelom nagrade uglednoj hrvatskoj teatrologinji i kazališnoj kritičarki Sanji Nikčević, koja svojim stručnim radom na Festivalu kršćanskog kazališta čiji je selektor, te brojnim člancima, kolumnama i emisijama nastoji oko afirmacije temeljnih ljudskih vrijednosti u kulturi iz jasno postavljene kršćanske pozicije. Ova autorica deset knjiga i više od stotinu znanstvenih radova te urednica pet antologija ujedno je predsjednica Hrvatskog društva kazališnih kritičara, članica Glavnog odbora Matice hrvatske te aktivna u međunarodnim i hrvatskim strukovnim udrugama.

Cjelokupan program ovogodišnjih "Dana kršćanske kulture" dostupan je na www.danikrscanskekulture.info


Reci što misliš!