Kultura

večer poezije

Zadarski pjesnici u biogradskoj knjižnici

Zadarski pjesnici u biogradskoj knjižnici
biogradnamoru.hr

Poezija je uvijek ono nešto što se nije doseglo, i pretpostavlja neki otpor u prilaženju njoj. Zato je pomalo nezahvalno konkretizirati prostor, vrijeme i druženje (bivanje) za namjeru da se ona dogodi baš tu i tada.

Motivirajućom za trajanje ove naše tekuće Pjesničke radionice pokazala se snažna želja da vibraciju (makar i nježno) obostrano zatitramo, i održavamo drhtavom u prostorima i osobnim i javnim, vremenima i intimnim i nepobitno sadašnjim, i disciplinom i opuštenošću, i iskustvom zrelosti i vigorom mladosti.

Želja pripada ne tako brojnima, i većinom nedovoljno ni javno ni pjesnički izbrušenim polaznicima, koji evo treperenje žele prenijeti dalje, u ovaj Fanzin, pa na doživljaj Vama i dalje...Budite u vibri, zaželjela je posjetiteljima ove književne večeri voditeljica Pjesničke radionice "Zapisnica" Jasminka Vejmelka.

Poezija, koja u gradu Biogradu uvijek ima svoju publiku, bila je prigodna za obilježavanje Međunarodnog dana žena, a svim ženama, gošćama i posjetiteljicama prigodnu čestitku uputila je i ravnateljica Gradske knjižnice prof. Jelka Sipina.

Pjesme zadarskih pjesnika iz spomenute radionice, koje su naizmjenično sami čitali bile su različite tematski i stilski, no bez sumnje zanimljive, a neke od njih potaknule su i na dublje razmišljanje o životu i njegovom smislu uopće.

 


Reci što misliš!