Kultura

predstava "Pluća"

Amar Bukvić i Jadranka Đokić u zadarskom kazalištu

Amar Bukvić i Jadranka Đokić u zadarskom kazalištu

U HNK Zadar s početkom u 20 sati pogledajte nagrađenu predstavu "Pluća" jednog od najznačajnjih britanskih pisaca današnjice, Duncana Macmillana u koprodukciji Gradskog kazališta Sisak i Teatra Exit te u režiji Aide Bukvić. Igraju Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

„Pluća“ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja.

Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

Protagonisti  predstave su mladi, obrazovani i ekološki osvješteni; čitaju knjige, gledaju dokumentarce i art filmove filmove, putuju, brinu se o okolišu…

Bomba  pada u njihov život kada on spomene dijete.

U majstorski napisanim dijalozima tada se razotkriva sva histeričnost naše sadašnjosti, otkrivaju problemi koje radimo ni iz čega , iz mirnog života bujaju strahovi. Jesmo li postali toliko sebični da svoj uređeni život ne želimo “ unerediti” djetetom? - pitanje je koje nimalo skriveno nameće autor.

Nagrade:

9. FESTIVAL REGIONALNIH KAZALIŠTA ”PROLOG” 2016.

- predstavi PLUĆA dodijeljena je nagrada za najbolju predstavu festivala po ocjeni publike (4,91)

20. TEATARFEST ”PETAR KOČIĆ”, BANJA LUKA, 2017.

- Jadranki Đokić dodijeljena je nagrada za najbolju žensku ulogu


Reci što misliš!

 Izdvojeno