Kultura

brojna događanja u knjižnici

Neka i Ražanac čita!

Neka i Ražanac čita!

Knjižnica Jurja Barakovića Ražanac i ove godine se pridružila manifestaciji Zadar čita, s programom Neka i Ražanac čita. Program je trajao od 12. do 17. ožujka 2018. godine a u sklopu istog, od ponedjeljka do subote, u prostorijama Knjižnice održala su se brojna događanja.

- Počevši sa temom Pismo i razglednica, naši su korisnici ispisali pisma i razglednice svojim prijateljima i obitelji, koje smo u subotu 17. ožujka i pročitali. U pričaonici smo najmlađim članovima naše Knjižnice i polaznicima Dječjeg vrtića Ražanac predstavili i pročitali dječju knjigu Poštar zeko Brzonogi, dok smo se  pod mentorstvom učiteljice Ane Zekanović upoznali i sa glagoljicom te izradili straničnike sa natpisima na glagoljičnom pismu, kazala nam je Danijela Miletić.

U četvrtak 15. ožujka, u prostorijama Knjižnice, predstavila se književna udruga ZaPis, zajedno sa prisutnim članovima Ladom Vukić, Igorom Eškinjom, Želimirom Perišom, Marijom Zekanović, Ivanom Čeperkovićem te Marijom Kostić, koji su na oduševljenje prisutnih pročitali izbor iz vlastite lirike i proze.

- Ugostili smo i učenike Područnog odjela Krneza Osnovne škole Jurja Barakovića Ražanac, koji su pod vodstvom učiteljica Irene Miočić i Marte Bonato izveli igrokaz Šuma Striborova i ispred mnogobrojne publike pokazali još jednom svoj izniman glumački entuzijazam.

Također, moramo napomenuti da je ovaj tjedan u prostorijama Knjižnice Jurja Barakovića Ražanac sa svojim radom započela i udruga mladih Ražanca pod nazivom „ Raža „, koja je pod svojim imenom okupila mlade volontere s namjerom ostvarivanja mnogobrojnim projekata kroz cijelu godinu, zaključuje Miletić.

 


Reci što misliš!