Kultura

hit društvena igra u gkzd

Svi pričaju o "Strašnim ženama", zaigrajte i vi!

Svi pričaju o

U ponedjeljak, 19. ožujka od 16 sati dođite u Gradsku knjižnicu Zadar i zaigrajte novu hit društvenu igru "Strašne žene"!

Strašne žene su društvena igra koja promiče i slavi doprinos žena društvu. Potiče na rušenje predrasuda o sposobnostima, interesima i postignućima žena te inspirira nove generacije strašnih žena - i sve to uz dobru zabavu!

“For most of history, Anonymous was a woman” napisala je Virginia Wolf, i istinitost njenih riječi potvrdimo si svaki puta kada postavimo ovo pitanje.

Igra “Strašne žene” dobila je ime po istoimenoj sekciji na portalu VoxFeminae.net, koja informira o radu i doprinosu žena društvu kroz kratke biografske tekstove. Upravo ta sekcija jedna je od najpopularnijih među našim čitateljima.

Sažimanjem tih tekstova te aktiviranjem osam hrvatskih umjetnica i ilustratorica (Sanja Stojković, Rina Barbarić, Tea Šokac, Željka Tkalčec, Ana Kovačić, Ivana Štrukelj, Branka Hollingsworth and Nataša Rašović) i pisca i programera Želimira Periša, kreirana je igra Strašne žene.

“Strašne žene” sastoje se od 56 karata, orginalnih umjetničkih djela s ilustriranim portretima i kratkim biografijama žena koje su dale doprinos društvu u područjima znanosti, kulture, politike, feminizma, umjetnosti i aktivizma. Paket sadrži i 8 dodatnih karata koje dodaju kompleksnost igri.

Igra Strašne žene je prva hrvatska društvena igra posvećena ženama, koja daje priliku da se pitanje rodne ravnopravnosti na suptilan način pokrene u našim društvenim krugovima. Ujedno je i prilika da naše najbliže “odvučemo” od digitalnih naprava te provedemo vrijeme zajedno na zabavan, edukativan i društveno angažiran način.

Pravila su jednostavna pa je igra primjerena za sve generacije, od 5 godina nadalje.

Zahvaljujući svojoj edukativnoj komponenti, igra je također primjerena za upotrebu u učionicama i na radionicama.


Reci što misliš!