Kultura

petak, 23. ožujka u 19 sati

Humanitarni koncert duhovne glazbe kantautorice Tee Vidajić u Arheološkom muzeju

Humanitarni koncert duhovne glazbe kantautorice Tee Vidajić u Arheološkom muzeju
Facebook

U petak, 23. ožujka 2018. godine u Arheološkom muzeju Zadar održat će se humanitarni koncert duhovne glazbe na kojem će nastupiti mlada kantautorica Tea Vidaić.

Ulaz je slobodan, ali će Liga protiv raka Zadar u navedenoj prigodi prikupljati donacije koje su i ovom prilikom usmjerene kupovini aparata za zračenje onkoloških bolesnika Zadarske županije. Program počinje u 19 sati.

Tea Vidaić je mlada zadarska kantautorica i magistra hrvatskog jezika i književnosti te radi kao profesorica u Pomorskoj školi Zadar. Do sada je nastupala na festivalima zabavne, mediteranske i duhovne glazbe, kao i na humanitarnim koncertima i koncertima moderne kršćanske glazbe te književnim i pjesničkim večerima.

Dobitnica je različitih nagrada za svoje autorske pjesme: Nagrade za najboljeg kantautora s pjesmom Ćeri puntarske na Zadarfestu 2010., zatim Nagrade za najbolji tekst s pjesmom Čuvaj me ljubavi raspeta na Festivalu duhovne glazbe Svjetlost dolazi Zadar 2013. i Nagrade stručnog žirija za pjesmu Čudesni Bog na Festivalu duhovne glazbe Svjetlost dolazi Zadar 2014.

Aktivno surađuje s muškim i ženskim klapama. Autorica je poznate pjesme Note ljubavi s kojom se klapa Kadena predstavila na Marco Polo festivalu 2010. godine. 2015. godine uspješno se predstavila na Festivalu duhovne glazbe Tonkafest u Ogulinu i na Festivalu moderne duhovne glazbe „Hvalospjev ljubavi“ u Varaždinu s autorskom pjesmom Kralj mira.

S autorskom pjesmom Ti si svet ostvarila je i zapažen nastup na Uskrsfestu 2016. u KD Vatroslav Lisinski. Zajedno s ostalim izvođačima, autorima i producentima CD izdanja Uskrsfest 2016. pod etiketom Croatia Recordsa i CroSacra nominirana je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji album duhovne glazbe.

Već nekoliko godina nastupa zajedno s ostalim poznatim izvođačima duhovne scene i na koncertu duhovne glazbe „Stihovima i notama slavimo Boga“ u Zadru na Narodnom trgu. 3. veljače 2016. održala je i samostalni akustični koncert šansone i autorske pjesme „Kadenca snova“ u „Atelieru Benini“ na poziv gospođe Nevenke Benini.

Ove godine nastupila je na Festivalu duhovne glazbe „Hvalospjev ljubavi“ u Varaždinu s autorskom pjesmom Tvoja riječ uz klavirsku pratnju poznatog kantautora, skladatelja i aranžera Antonija Tkaleca. 17. rujna 2017. održala je prekrasni samostalni akustični koncert „Dalmatinska romanca“ u atriju palače Cedulin pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Zadra.

Tea Vidaić ima u pripremi snimanje autorskog CD-duhovne glazbe, a nakon toga i autorskog CD-a šansone na kojima potpisuje sve tekstove i glazbu. Član je Hrvatskog društva skladatelja i HGU-a.

Sudjelovala je, i dala svoj doprinos, u tiskanju knjige "Glagoljicom ispisana ljubav" kojom je Liga protiv raka Zadar u suradnji sa Udrugom Riječi iznad svega prikupljala sredstva za aparat za zračenje onkoloških bolesnika.


Reci što misliš!