Kultura

izlaže 19 autora

Izložba "Otočni fotografi" otvara novu sezonu u POU Dom na žalu

Izložba

Nakon zimske stanke, novu izložbenu sezonu u POU Dom na žalu ovoga vikenda otvorit će izložba "Otočni fotografi", koju je potkraj prošle godine u prostorijama Otočnog sabora u Zadru organizirao Foto-klub Kornat iz Kukljice.

Na izložbi se sa 37 fotografija predstavlja 19 autora odabranih na javnom pozivu koji je Foto-klub Kornat raspisao jedanaesti put zaredom, pišu Naši školji. Kako je i najavljeno na otvorenju u Zadru, izložba će gostovati na nekoliko otoka, prvi među njima je Ugljan, a nakon toga otočni fotografi predstavit će se na Ižu i otocima srednje Dalmacije.

Izložba se otvara u petak, 23. ožujka u 18 sati, u programu će sudjelovati uime Foto-kluba Kornat Silvio Panović, predsjednik Otočnog sabora Denis Barić, pjesnikinja Sonja Kačan i kantautor Atilio Orović.

Kao uvod u otvorenje izložbe, Udruga žena Luzor od 17 sati organizira malu radionicu pletenja maslinovih grančica, na kojoj će sudjelovati i učenici OŠ Valentina Klarina Preko.

Radovi Helene Baričević, Pabla Bilosnića, Zdravka Blagdana, Teofila Dabe, Tomislava Ivanova, Ante Jaše, Krešimira Kiša, Andrine Luić, Tomislava Marijana, Jasne Marcelić, Ive Markulina, Suzane Meštrić, Alda Meštrovića, Silvia Panovića, Julijana Stanina, Robbiea Šangulina, Josipa Vidova, Jerolima Vulića i pozvanoga gosta Fabia Šimićeva mogu se razgledati do 14. travnja.


Reci što misliš!