Kultura

Nagrada Bernardo Bernardi

Zadarski arhitekti osvojili nagradu za projekt "Malog Arsenala"

Zadarski arhitekti osvojili nagradu za projekt

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2017. godini svečano je otvorena u četvrtak u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, te su uručene nagrade za najbolja arhitektonska rješenja Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA), a Nagrada Viktor Kovačić za životno djelo ove je godine pripala arhitektu Anti Rožiću.

Prilikom svečanog otvorenja proglašeni su dobitnici u svim kategorijama, a glavna Nagrada Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskoga stvaralaštva pripala je Mireli Bošnjak, Mirku Buviniću i Maji Furlan Zimmermann iz Studija X3M za splitsku Osnovnu školu “Žnjan-Pazdigrad”.

Laureatom Nagrade Drago Galić proglašen je Bogdan Budimirov, čija je stambena kuća za dvoje u zagrebačkoj Perjavici ocijenjena najuspješnijim ostvarenjem na području stambene arhitekture i urbanizma.

Zbog izrazito jake konkurencije, ove su godine dodijeljene dvije Nagrade Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja a dobili su ih Dinko Peračić za Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka – u nastajanju, te Iva Letilović, Igor Pedišić i Vladimir Končar za Mali arsenal, Centar za posjetitelje HERA u Zadru.


Reci što misliš!