Kultura

veselimo se

"Petak 13." bit će sretan za Dramu plus: Nova premijera mladih zadarskih glumaca!

Nakon "Ćelave pjevačice" i "Carevog novog ruha", stiže nam nova kazališna poslastica iz radionice Drame plus pod vodstvom Vinka Radovčića. Za ovu predstavu uloženo je čak 100 tisuća kuna i šest mjeseci rada!

Kazališna skupina svakim novim projektom sama sebi postavlja sve višu ljestvicu, a tako će biti i ovaj put. Naime, prema tekstu Ivora Martinića nastala je predstava "Moj sin samo malo sporije hoda".

Polaznici Drame plus pod vodstvom Vinka Radovčića najavljuju premijeru predstave u petak, 13. travnja u 20 sati, a ulaznice su već u prodaji na blagajni HNK Zadar. Ovo će biti deseta jubilarna predstava u režiji našeg Radovčića. A zanimljivo je spomenuti kako će mladi Domagoj Ikić glumiti sedamdesetogodišnju baku koja pati od Alzhaimerove bolesti.

Drama plus se dijeli na Veliku i Malu dramu; u svakoj skupini je dvanaest odabranih članova koji čine Drama plus ansambl. Vježbaju u Zadarskom dramskom centru koji se nalazi u blizini City gallerie na Relji, točnije u Molatskoj ulici na broju 9. 

Velika drama veseli se premijeri, a Mala drama priprema "Čudnovate zgode šegrta Hlapića".

Dramski tekst Ivora Martinića "Moj sin samo malo sporije hoda" na emocionalan, ali i duhovit način, problematizira temu obiteljskih odnosa. Stavljanjem u prvi plan motiva sina u invalidskim kolicima, ona otvara i pitanje prihvaćanja, odnosno neprihvaćanja Drugog i drukčijeg.

"Moj sin samo malo sporije hoda" praizvedena je u Zagrebačkom kazalištu mladih 2011. godine u režiji Janusza Kice. Za ovu dramu osvojio je Martinić brojne nagrade kao što su Zlatni lovorov vijenac, Marul, Zlatni smijeh i Nagradu hrvatskog glumišta. Uspješnom premijerom ove drame u Buenos Airesu u sklopu Međunarodnog festivala dramatike Europa + Amerika 2014. godine započinje njegov proboj na španjolsko govorno područje. Drama je uskoro premijerno izvedena i u Meksiku, Paragvaju, Urugvaju, Venezueli.

Veselimo se premijeri Drame plus u petak, 13. travnja!

 

 
 

Reci što misliš!