Kultura

izložba u gradskoj loži

DDK Kalelarga okuplja ljude koji svojom plemenitošću čine Zadar velikim gradom

DDK Kalelarga okuplja ljude koji svojom plemenitošću čine Zadar velikim gradom

U Gradskoj loži svečano je otvorena izložba Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi „Kalelarga“ povodom 25. obljetnice postojanja, a u sklopu Županijskih dana. Izložbu su postavile kustosice Narodnog muzeja Zadar Nevena Štokić i Koraljka Alavanja.

Otvorenje je započelo hrvatskom himnom i minutom šutnje s kojom se odala počast svim umrlim i poginulim braniteljima i darivateljima krvi kojih ćemo se zauvijek sjećati. 

Prisutnima obratili su se ravnateljica Narodnog muzeja Zadar mr. sc. Renata Peroš, bivši predsjednik Udruge turističkih vodiča Donat Nenad Marčina, umirovljeni brigadir Danijel Kotlar, bivši predsjednik Lige protiv raka Zadar i vrsni liječnik doktor Josip Bubičić i predsjednik UDDK „Kalelarga“ Venci Jurin. 

Ravnateljica Narodnog muzeja Zadar mr. sc. Renata Peroš uputila je srdačne pozdrave u svoje ime i u ime nazočnih djelatnika i kazala kako je ova izložba posvećena svima koji daruju svoju krv da bi spasili tuđe živote. Posvećena je i Venciju Jurinu, dobrom duhu Zadra, bez čijeg zalaganja Udruga ne bi bila najuspješnija.

DDK Kalelarga okuplja ljude koji svojom plemenitošću čine Zadar velikim gradom.

''Svi vi dobrovoljni darivatelji krvi darujete svojom humanom gestom srce svome Zadru. Stoga mi je neobično zadovoljstvo da je meni pripala čast da izložbu proglasim otvorenom'', istaknula je ravnateljica. 

Izložba je otvorena do 8. svibnja, a ulaz je besplatan.


Reci što misliš!