Kultura

drama +

12. svibnja u zadarskom kazalištu pogledajte "Moj sin samo malo sporije hoda"

12. svibnja u zadarskom kazalištu pogledajte
Željko Karavida

12. svibnja u zadarskom kazalištu pogledajte "Moj sin samo malo sporije hoda". Ako ste propustili premijeru Drame plus, bit će to prilika za popravni!

HNK Zadar: Premijera predstave "Moj sin samo malo sporije hoda" Drame plus Drama plus: Moj sin samo malo sporije hoda

Kazališna skupina svakim novim projektom sama sebi postavlja sve višu ljestvicu, a tako je i ovaj put. Naime, prema tekstu Ivora Martinića nastala je predstava "Moj sin samo malo sporije hoda".

Ovo je deseta jubilarna predstava u režiji našeg Radovčića. A zanimljivo je spomenuti kako mladi Domagoj Ikić glumi sedamdesetogodišnju baku koja pati od Alzhaimerove bolesti.

Dramski tekst Ivora Martinića "Moj sin samo malo sporije hoda" na emocionalan, ali i duhovit način, problematizira temu obiteljskih odnosa. Stavljanjem u prvi plan motiva sina u invalidskim kolicima, ona otvara i pitanje prihvaćanja, odnosno neprihvaćanja Drugog i drukčijeg.

"Moj sin samo malo sporije hoda" praizvedena je u Zagrebačkom kazalištu mladih 2011. godine u režiji Janusza Kice. Za ovu dramu osvojio je Martinić brojne nagrade kao što su Zlatni lovorov vijenac, Marul, Zlatni smijeh i Nagradu hrvatskog glumišta. Uspješnom premijerom ove drame u Buenos Airesu u sklopu Međunarodnog festivala dramatike Europa + Amerika 2014. godine započinje njegov proboj na španjolsko govorno područje. Drama je uskoro premijerno izvedena i u Meksiku, Paragvaju, Urugvaju, Venezueli.

Reci što misliš!

 Izdvojeno