Kultura

drama +

12. svibnja u zadarskom kazalištu pogledajte "Moj sin samo malo sporije hoda"

12. svibnja u zadarskom kazalištu pogledajte
Željko Karavida

12. svibnja u zadarskom kazalištu pogledajte "Moj sin samo malo sporije hoda". Ako ste propustili premijeru Drame plus, bit će to prilika za popravni!

Kazališna skupina svakim novim projektom sama sebi postavlja sve višu ljestvicu, a tako je i ovaj put. Naime, prema tekstu Ivora Martinića nastala je predstava "Moj sin samo malo sporije hoda".

Ovo je deseta jubilarna predstava u režiji našeg Radovčića. A zanimljivo je spomenuti kako mladi Domagoj Ikić glumi sedamdesetogodišnju baku koja pati od Alzhaimerove bolesti.

Dramski tekst Ivora Martinića "Moj sin samo malo sporije hoda" na emocionalan, ali i duhovit način, problematizira temu obiteljskih odnosa. Stavljanjem u prvi plan motiva sina u invalidskim kolicima, ona otvara i pitanje prihvaćanja, odnosno neprihvaćanja Drugog i drukčijeg.

"Moj sin samo malo sporije hoda" praizvedena je u Zagrebačkom kazalištu mladih 2011. godine u režiji Janusza Kice. Za ovu dramu osvojio je Martinić brojne nagrade kao što su Zlatni lovorov vijenac, Marul, Zlatni smijeh i Nagradu hrvatskog glumišta. Uspješnom premijerom ove drame u Buenos Airesu u sklopu Međunarodnog festivala dramatike Europa + Amerika 2014. godine započinje njegov proboj na španjolsko govorno područje. Drama je uskoro premijerno izvedena i u Meksiku, Paragvaju, Urugvaju, Venezueli.


Reci što misliš!