Kultura

u srijedu 25. travnja

Zaboravljene melodije pijanista Marina Limića u Koncertnoj dvorani braće Bersa

Zaboravljene melodije pijanista Marina Limića u Koncertnoj dvorani braće Bersa

U srijedu 25. travnja u Koncertnoj dvorani braće Bersa održat će se koncert mladog pijanista Marina Limića s početkom u 20 sati

Marin Limić mladi je pijanist iz Zagreba. Višestruki je dobitnik prvih i drugih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Nakon završene Muzičke akademije u Zagrebu, diplomira i na „Hochschule fuer Musik“ u Kölnu.

Njegov talent i već rano postignute značajne uspjehe, prepoznali su Grad Solin, Županija Splitsko-dalmatinska i općina Klis, čiji je bio višegodišnji stipendist.

Limićev opsežan repertoar seže od djela baroknih majstora Bacha i Scarlattija preko Haydna, Mozarta, Beethovena, posebno Chopina i Liszta, zatim Debussya, Ravela, Prokofjeva, Berga te hrvatskih skladatelja. U svom opusu ima tridesetak vlastitih skladbi, koje izvode i drugi pijanisti.

Održao je brojne solističke koncerte, a nastupao je i uz pratnju orkestara pod ravnanjem dirigenata P. Dešpalja, M. Tarbuka i I. Lipanovića. U Hrvatskom glazbenom zavodu nastupao je nekoliko puta pa tako i 2005. kada je surađujući s Hrvatskim komornim orkestrom svirao Mozartov A-dur koncert/KV 414/ što je snimio Hrvatski radio te 2013. kada je izveo Haydnov Koncert u D-duru uz pratnju istog ansambla.

Održao je više solističkih recitala pod nazivom “Koncert zaboravljenih melodija” kroz koje je promovirao zapostavljene skladatelje klasične glazbe, pa će tako i ovom prilikom publika moći uživati u djelima E. Griega, M. Miletića, B. Papandopula i vlastitim skladbama pijanista. 
Ovaj koncert je uvršten u pretplatu KSZ 2017./18. zbog odgode koncerta Nele Šarić u ožujku. Ulaz je uz predočenje pretplatničke iskaznice za ovu sezonu, slobodan za sve pretplatnike.

Cijena ulaznice: 20 kn
 
Prodaja ulaznica: Od ponedjeljka 23.4. na Info pultu Kneževe palače. Radnim danima: od 11 do 13 i 18 do 20 sati. Subotom: od 11 do 13 sati. Nedjeljom: nema prodaje. Ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka koncerta.


Reci što misliš!