Kultura

program kroz cijeli tjedan

"Noć knjige" u Biogradu na moru u znaku SF-a

Noć knjige 2018., manifestacija koja već sedmu godinu zaredom tematizira knjigu i popularizira čitanje, održat će se 23. travnja u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige.

Ovogodišnjom temom, “Budućnost knjige“, nastoji se potaknuti publiku, čitatelje, sudionike, medije i širu javnost na promišljanje o izazovima koje pred knjigu postavlja razvoj suvremene tehnologije.

U središtu zanimanja je i pitanje kako tehnologija mijenja naše živote i načine na koje pričamo priče (npr. pod utjecajima društvenih mreža), koje su poteškoće koje ju prate te njihov utjecaj na zainteresiranost za čitanjem.

Gradska knjižnica Biograd na Moru uključila se u nacionalni program Noći knjige sa tjednim sadržajem programa, piše Biograjski.

Od ponedjeljka do petka, od 23. – 27. travnja, od 8:00 – 20:00 sati:

Izložba naslova znanstvene fantastike Izložba odabranih knjiga znanstvene fantastike, koje će se sortirati po odjeljcima: Klasici, SF priče, Noviji SF hitovi, SF za mlade. 

U ponedjeljak, 23. travnja, od 17:30 – 18:30 sati:

Kreativna radionica: Vremenska kapsula. Na kreativnoj radionici djeca će nakon prigodne priče izraditi “vremensku kapsulu” od recikliranoga materijala. Nakon toga će izraditi spomenare koje će staviti u kapsulu te označiti datum njezina otvaranja.

U četvrtak, 26. travnja, od 18:30  – 20:00 sati:

Predavanje dr.sc. Josipa Ćirića „Moj SF, Vaš život“ i Putovanje kroz virtualnu stvarnost. Nakon predavanja o virtualnoj stvarnosti korisnici će imati priliku isprobati najatraktivniju opremu za virtualnu stvarnost


Reci što misliš!