Kultura

uspjeh naših plesačica

Srebrne medalje za zlatne Gestice!

Srebrne medalje za zlatne Gestice!

Plesna udruga Gesta vratila se iz Samobora gdje su naše male plesačice nastupile na festivalu i osvojile nekoliko medalja!

Nagrađene su srebrom u kategorijama Production number kadeti - Formacije, Production number Djeca Formacije, Lyrical jazz Kadeti Formacije. Prvo mjesto osvojila je Gesta za najbolji kostim koji je izradila poznata zadarska kostimografkinja Anita Goreta.

Mentor i koreografkinja, ujedno i umjetnički voditelj cijele udruge Gesta, Nena Jurišić autor je svih Gestinih dramskih cjelovečernjih predstava kao i koreografija.

''Ulomci s kojima smo se natjecali su plesni dijelovi iz naših produkcija koji su na žiri ostavili snažan dojam, a to je rezultiralo srebrnim sjajem. Iznimno sam zadovoljna sa rezultatima koje postižemo tijekom posljednjih 17 godina djelovanja i zapravo ove nagrade su veliki poticaj za djecu, ali i vjetar u leđa za mene, obzirom da je struka prepoznala kvalitetu i posebnost naših koreografija'', kazala nam je Jurišić.

Na natjecanju sudjelovalo 650 plesača i preko 20 ansambala iz Hrvatske i Slovenije.

Bliži se kraj plesne sezone i Gestice vrijedno plešu i rade na nekoliko projekata. Uključile su se u obilježavanje Svjetskog dana plesa, a spremaju i organizaciju velike plesne međunarodne manifestacije - Plesni festival u sjećanje na Nives Šimatović-Predovan, koji će se održati 19. svibnja u Kazalištu lutaka, na kojem će sudjelovati plesači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije i to preko 280 plesača.

Kruna školske godine završna je produkcija 11. lipnja Odgojoj 2 (pubertet uzvraća) uz gostovanja u Šibeniku, Varaždinu, Velikoj Gorici. Gestice sa svojom voditeljicom uvijek naglašavaju da u životu postoje prečice do radosti, a ples je jedna od njih!
 


Reci što misliš!