Kultura

ADU Zagreb

Predstava "Hunting famyli 4#" gostuje u Zadru

Predstava

Studenti treće godine preddiplomskog studija suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu izvesti će u subotu, 28. travnja, predstavu Hunting famyli 4# koreografa Francecca Scavette u dvorani Zadarskog plesnog ansambla na Relji s početkom u 20 sati.

Predstava je nastala kao ispitni projekt koji je jednim dijelom realiziran u centru za izvedbene umjetnosti u Vitlyckeu u Švedskoj nakon dvotjedne radionice, a gdje je u siječnju ove godine imao prvu javnu prezentaciju. Autor i koreograf Francesco Scavetta godinama je prisutan kako na europskom, tako i u hrvatskom plesnomm kontekstu. Njegovi koreografski radovi zapaženi su po specifičnom plesnom jeziku i zanimanju za edukacijske procese unutar umjetničkih produkcija, te inovativnom radu s izvođačima.

Predstava se bavi koreografskim i kompozicijskim rješenjima koja koriste tijelo i pokret kao svoje središnje elemente. Svaki izvođač je oprezan i opušten, istovremeno prizemljen i spreman reagirati na grupu. Također svaki izvođač radi svoj izbor nadahnut strukturiranim improvizacijama i neprekidno aktivira svoj unutrašnji plesni pejzaž.

NASTAVNICI: Petra Hrašćanec, doc.art. Francesco Scavetta, gost predavač

IZVODE :

ANĐELA BUGARIJA 
EMA CRNIĆ 
IDA JOLIĆ (nastavnički smjer)
MARTA HABULIN
ANDREAS HAGLUND (student na Erasmus razmjeni s Danske akademije za izvedbenu umjetnost)
EMA KANI
GENDIS PUTRI KARTINI
EVA KOCIĆ
KALLIOPI SIGANOU (studentica na Erasmus razmjeni s Danske akademije za izvedbenu umjetnost)
ŠIMUN STANKOV
UNA ŠTALCAR-FURAČ

KOREOGRAF:
Francesco Scavetta

PRODUKCIJA
Robin Mikulić, 2MA kazališne dramaturgije

Ulaz je slobodan!

 


Reci što misliš!