Kultura

kazališni epicentar

U Zadru prvi hrvatski Showcase kazališta za djecu i mlade i lutkarskih kazališta

U Zadru prvi hrvatski Showcase kazališta za djecu i mlade i lutkarskih kazališta

Kazališni Epicentar u travnju 2018. organizira prvi showcase kazališta za djecu i mlade i lutkarskih kazališta u Hrvatskoj pod nazivom 1st Croatian TYA and Puppet theatre Showcase, na kojemu će biti prikazano 13 predstava za djecu i mlade u produkciji deset hrvatskih kazališta i umjetničkih organizacija.

Showcase će se održati u pet gradova (Varaždin, Čakovec, Osijek, Karlovac i Zadar), a osim što će domaća publika imati priliku vidjeti razne produkcije, na showcaseu će uz njih, predstave gledati i strani producenti raznih festivala i kazališta za djecu i mlade i/ili lutkarskih kazališta.

U prosincu 2017. godine Kazališni Epicentar je raspisao natječaj na koji se prijavila nekolicina hrvatskih, a i stranih kazališta sa svojim produkcijama nastalim u zadnjih pet godina.

Stručno povjerenstvo koje čine Miran Hajoš (predsjednik Kazališnog Epicentra), Romano Bogdan(predsjednik hrvatskog centra Assitej), Jasminka Mesarić (predsjednica hrvatskog centra UNIMA), Iris Pavić–Tumpa i Leo Vukelić, odabralo je trinaest predstava koje će publika imati priliku vidjeti u pet hrvatskih gradova u periodu između 23. i 27. travnja 2018. godine.

Predstave koje će biti prikazane u tjednu prvog hrvatskog showcasea kazališta za djecu i mlade i lutkarskih kazališta su: „Deveta ovčica“ Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, „Najbolji prijatelj“ Zorin dom Karlovac, „Wanda Lavanda“  GKL Rijeka, „Som na cilom svitu“- GKL Split, „Karlson s krova“- KLZ, „Nečisti i djevojka“ –KLZ, „2:14“ Kazalište Virovitica, „Kaštanka“ Kazalište Virovitica i KLZ, „A ko si ti“ Pinklec Čakovec, „S razlogom“ Pinklec Čakovec, „Moja obitelj i jedan jež“ Smješko Zagreb, „Trg ratnika“ UAOS, „Bija baja buf“  VRUM.

Kazalište lutaka Zadar ima čast kroz dva dana sudjelovati sa tri predstave, 26.4.u je izvedena predstava Nečisti i djevojka. Danas je na programu Kaštanka u 10 sati, te Karlson s krova, u 18 sati.

Ugostiti ćemo ansambl GKL Split koji će svoju predstavu ''Som na cilome svitu“ prikazati u 12 sati u velikoj dvorani  HNK Zadar.


Reci što misliš!