Kultura

Obeščašćivač i Kad srce brodi

U Znanstvenoj knjižnici promocija knjiga Vlatka Majića

U Znanstvenoj knjižnici promocija knjiga Vlatka Majića

U suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Pagu i Znanstvenom knjižnicom u Zadru, Ogranak Matice hrvatske u Zadru poziva na predstavljanje knjiga hrvatskog književnika Vlatka Majića Obeščašćivač i Kad srce brodi, Che navighi il cuore (pjesme na hrvatskom i talijanskom jeziku).

Promocija će se održati u četvrtak, 3. svibnja, 2018.godine u 19 sati, u dvorani Znanstvene knjižnice u Zadru, ulica Ante Kuzmanića 3.

O knjizi će govoriti: mr. sc. Miro Grubić ,mr.sc. Fabijan Lovrić, Ante Tičić, književnik i prof. Vlatko Majić, autor.

Stihove i odabrane dijelove knjiga čitati će Vlatko Majić, autor i  Martina Drobnak, prof. hrvatskog jezika i književnosti.

Vlatko Majić (Vitina kod Ljubuškog, 1956.), hrvatski je književnik. Radio je u osnovnim i srednjim školama kao profesor  hrvatskoga jezika i književnosti, završio je i knjižničarstvo, a sada je ravnatelj Gradske knjižnice u Pagu.

Piše poeziju, prozu, igrokaze i književnokritičke tekstove. Pjesme su mu prevođene na talijanski, engleski,njemački,francuski i slovenski jezik.

Više puta je nagrađivan za poeziju i prozu, te je zastupljen u mnogim čitankama i antologijama u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Član je Matice hrvatske (sada je predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Pagu) , Udruge dragovoljaca domovinskog rata, potpredsjednik Društva hrvatskih književnika u Mostaru i  član Društva hrvatskih književnika u Zagrebu od 1989. godine.

 


Reci što misliš!

 Izdvojeno