Kultura

humanitarna priča

Novi detalji gostovanja u Zadru: Susret s Jo Nesboom imat će prijevod, publika pozvana da donese plastične čepove!

Novi detalji gostovanja u Zadru: Susret s Jo Nesboom imat će prijevod, publika pozvana da donese plastične čepove!

Jo Nesbo stiže u Zadar, a interes za susret s čitateljima je izuzetan! Zaključene su prijave za dolazak na promociju Nesboova romana „Macbeth" koja će se održati u Gradskoj knjižnici, u četvrtak, 10. svibnja u 18 sati.


Svim prijavljenima mailom su poslane sve potrebne informacije važne za sudjelovanje na promociji. 

Broj mjesta je ograničen, a ulaz moguć jedino uz predočenje pozivnice. 

Susret s norveškim piscem vodit će novinarka Ana Marušić, uz osiguran prijevod. 

Podsjećamo da gostovanje Jo Nesbøa ima i humanitarni karakter: Gradska knjižnica Zadar i Čistoća d.o.o. Zadar pozivaju vas da se priključite akciji Donesi čep za skupi lijek jer prikupljanjem plastičnih čepova omogućujemo nabavku lijekova za leukemiju i limfom. Želja Gradske knjižnice Zadar je iskoristiti ogroman interes za gostovanje norveškog pisca kako bi zajedno pridonijeli uspjehu ove plemenite akcije. Stoga, nemojte zaboraviti ponijeti plastične čepove! 

Planetarno popularni pisac trilera Jo Nesbo stiže u dugo iščekivani posjet Hrvatskoj, gdje boravi od 8. do 11. svibnja. 

Nesbo dolazi u sklopu svjetske promocije novog romana Macbeth, koji kod nas izlazi na isti dan kada i u svijetu. Roman je pisan po motivima klasika svjetske književnosti Williama Shakespearea.

Jo Nesbo ima posebnu vezu s Hrvatskom; malo je poznato da je radnju jednog od svojih prvih romana taj planetarno popularni norveški pisac smjestio u Zagreb te da su ga, kao strastvenog penjača, očarali naši gorski masivi, a zaljubio se u Velebit.

U video poruci kaže:


Reci što misliš!