Kultura

pjesnici u knjigozemskoj

Svjetlo dana ugledala zbirka "Tragovi u snijegu"

Svjetlo dana ugledala zbirka

U subotu, 19. svibnja u 21 sat u Knjigozemskoj predstavljanje je digitalne zbirke poezije Tragovi u snijegu, autora Roberta Vodanovića Čopora, Gorana Zajčeka, Tome Zidića, Tamare Grdić, Anamarije Levak i Vedrane Pavlak.

Zbirka je nastala na trodnevnoj rezidenciji Tragovi u snijegu održanoj na Recikliranom imanju Vukomerić u organizaciji Art Lab-a i ZMAG-a.

Kroz trodnevnu edukaciju šest je pjesnika dobilo mogućnost razviti vlastito umjetničko promišljanje o problemu ekološkog otiska i održivosti. Pjesnici su tako aktivistički aktualizirali i skrenuli pažnju na temu te umjesto ekološkog ostavili svoj umjetnički otisak koji će omogućiti iznošenje problematike drugim umjetnicima i građanima. 

Svaka pjesma u zbirci je jedinstvena pjesnička refleksija o pojmu permakulture i potencijalnim permakulturnim rješenjima te o potrebi smanjivanja ekološkog otiska.

Pjesničko druženje započet će kratkom prezentacijom rezidencije te nastaviti uz izlaganje pjesmi autora Roberta Vodanovića Čopora, Gorana Zajčeka, Tome Zidića, Tamare Grdić, Anamarije Levak i Vedrane Pavlak.

Nakon promocije, po dobrom starom običaju svi prisutni mogu čitati svoju poeziju ili sebi dragih pjesnika.

U glazbenom dijelu programa nastupit će zadarski gitarist Dario Gligora uz vokalnu pratnju Sanje Punoš koja je članica zbora Le Zbor. 


Reci što misliš!