Kultura

"Magična močvara"

Izložba u Muzeju grada - susret prirode, umjetnosti i mladosti

Izložba u Muzeju grada - susret prirode, umjetnosti i mladosti

U ponedjeljak , 21. svibnja 2018. godine u Muzeju grada Zadra svečano je otvorena izložba radova učenika Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar

Riječ je o radovima nastalih u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Vransko jezero, povodom obilježavanja Dana Natura 2000 ( 21. svibnja), Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode Republike Hrvatske ( 22. svibnja) te Europskog dana parkova ( 24. svibnja).

Prisutnima obratili su se u ime ravnateljice Narodnog muzeja Zadar mr.sc. Renate Peroš voditeljica Prirodoslovnog odjela Narodnog muzeja viša kustosica dr. sc. Snježana Vujčić Karlo, ravnateljica Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar Marijana Bakmaz i ravnatelj Javne ustanove Park prirode Vransko jezero Danijel Katičin.

Ova izložba je susret prirode, umjetnosti i mladosti. Nešto što smo skloni razdvajati, stavljati u domene nespojivog, ali to nešto što se kroz ovu izložbu, ali i sve aktivnosti koje su joj prethodile, pokazalo onim što i je – jednom i jedinstvenom životnom cjelinom sastavljenom od različitih dijelova, istaknula je voditeljica Prirodoslovnog odjela Narodnog muzeja Zadar viša kustosica dr. sc. Snježana Vujčić Karlo.


Reci što misliš!