Kultura

oš zadarski otoci

Dvije stotine radova iz zadarskih škola na natjecanju "Iskoni bje slovo"

Dvije stotine radova iz zadarskih škola na natjecanju

U ponedjeljak, 28. svibnja 2018. s početkom u 11 sati održat će se otvorenje izložbe i dodjela nagrada II. likovnog natječaja OŠ Zadarski otoci – Zadar "Iskoni bje slovo".

Svečanost će se održati u prostoru školske knjižnice OŠ Zadarski otoci – Zadar.

„Iskoni bje Slovo” uspješan je likovni natječaj za osnovce čija je svrha promicanje i uporaba glagoljice u osnovnoj školi kako bi djeca već od malih nogu ne samo naučila čitati i pisati glagoljicu, estetski oblikovala slova, već cijenila i voljela našu hrvatsku kulturnu baštinu.

OŠ Zadarski otoci - Zadar glagoljicu je uzela kao misao vodilju u svome odgojno-obrazovnom radu te niz godina sudjeluje u raznim glagoljaškim projektima, natječajima i radionicama.

Tako je i nastala zamisao o školskom likovnom natječaju koji je nazvan po prvim riječima Ivanova evanđelja „U početku bijaše Riječ…“.

Na drugi likovni natječaj pristiglo je oko 200 radova iz 12 škola Zadarske županije. Učenici su na temu glagoljskih inicijala poslali svoje radove izvedene različitim tehnikama, a natjecali su se u četiri kategorije: 1. i 2., 3. i 4., 5. i 6. te 7. i 8. razredi.

Ocjenjivački sud sastavljen je od troje profesora likovne kulture i akademskih slikara Borisa Žuže, Bogdana Mogilevskija i Sunčice Ivin-Mikulić koji su izdvojili najuspješnije učeničke radove.


Reci što misliš!