Kultura

koncert plesne skladbe

Danas se nastavlja bogat program proslave 10. rođendana Osnovne glazbene škole sv. Benedikta

Danas se nastavlja bogat program proslave 10. rođendana Osnovne glazbene škole sv. Benedikta

Osnovna glazbena škola sv. Benedikta završetkom ove nastavne godine obilježava desetu obljetnicu postojanja i rada.

Proslava se odvija u nekoliko termina, događanja i prostora:

- Četiri su događanja pod nazivom Tematska smotra, a predstavljaju četiri koncerta učenika čiji program je složen tematski po uzrastu ili stilu skladbi. Sva četiri koncerta odvijat će se u školskoj koncertnoj dvorani. Smotra započinje u petak, 25. svibnja koncertom s temom Prvaši i početnici, u 19.30 sati. U ponedjeljak, 28. svibnja u 20 sati je koncert Plesne skladbe, u utorak, 29. svibnja u 20 sati je koncert Skladbe baroka i klasike, a u srijedu, 30. svibnja, također u 20 sati je koncert Skladbe romantizma, impresionizma i moderne.

- U nedjelju, 3. lipnja učenici i učitelji Škole sudjelovat će na sv. misi zahvale za kraj nastavne godine, u crkvi sv. Marije, zajedno s osnivačicama Škole Benediktinkama sv. Marije

- U srijedu, 6. lipnja s početkom u 20 sati, u crkvi sv. Marije je svečani završni koncert učenika, centralni dio proslave desete obljetnice Škole. Na koncertu će nastupiti školski zbor i orkestar, te će se svaki učitelj predstaviti s po jednom točkom svojih učenika. Tom prigodom biti će predstavljena i knjiga o Školi, koja prati rad ove ustanove od njenih korijena do danas.

Svi koncerti u sklopu proslave su besplatni za javnost.


Reci što misliš!