Kultura

u subotu, 26. svibnja u domu kulture

Promocija monografije "Stogodišnja povijest tambure u gradu Ninu"

Promocija monografije

Svečana promocija monografije "Stogodišnja povijest tambure u gradu Ninu" autorice dr.sc. Marije Dejanović održati će se u subotu, 26. svibnja 2018. s početkom u 18 sati u Domu kulture u Ninu.

Na spomen kraljevskog grada Nina i glazbene kulture, danas u suvremeno doba, javlja se asocijacija uspješnog Tamburaškog orkestra "KUD-a Branimir".

Osvojivši niz najviših odličja te slaveći ime Nina i Zadarske županije, orkestar je svojim glazbenim ostvarenjima zadivio mnoge jer se pritom vinuo u vrh tamburaškog glazbovanja u Hrvatskoj.

Gotovo u svakoj ninskoj obitelji netko je od starijih ukućana svirao tamburicu, stoga je u Ninu ona omiljeni instrument.

Prema dokumentacijskoj građi, tijekom dvadeset tri godine dvjesto dvije mlade osobe kroz tamburaški orkestar naučile su svirati više ili bar jedan tamburaški instrument, što prema broju stanovnika Nina predstavlja 15 % glazbeno obrazovane populacije. U Ninu tamburaški orkestar "KUD-a Branimir" djeluje kao svojevrsna glazbena škola.

Svečana promocija monografije "Stogodišnja povijest tambure u gradu Ninu" autorice dr.sc. Marije Dejanović održati će se u subotu, 26. svibnja 2018. s početkom u 18 sati u Domu kulture u Ninu.

Uz tamburaški orkestar "KUD-a Branimir" na svečanoj promociji nastupit će i vokalni solist Marko Zekanović.

5cf1479cad3947c3d8befa5949548746.jpg?v=1


Reci što misliš!