Kultura

promenadni koncerti na više lokacija

Natjecanje zborova preselit će se i na zadarsku "špicu"

Natjecanje zborova preselit će se i na zadarsku

Zadar je domaćin Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova. Natjecanje je otvoreno u petak, a u subotu će se u staroj gradskoj jezgri održavati promenade zborova, pa se natjecanje na neki način seli na ''špicu''!

U Kneževoj palači od 11 i 30 do 14 i 10 natjecat će seMješoviti vokalni ansambl Schola Cantorum (Split, Hrvatska), Akademski zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu Palma (Zagreb, Hrvatska), Vokalni ansambl Mater Libertatis (Zagreb, Hrvatska), Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski (Čakovec, Hrvatska), Vokalni ansambl Samoborke (Samobor, Hrvatska), Mješoviti zbor Umjetničke akademije u Splitu (Split, Hrvatska) i Ženski vokalni ansambl Schola Cantorum (Split, Hrvatska).

U subotu ujutro natjecanje će se moći pratiti na Poljani Šime Budinića na ekranima pred Kneževom palačom.

Zborsko veselje i pjesma ponovno će se moći vidjeti i čuti na gradskim ulicama i to na subotnjoj špici; na Narodnom trgu i na Forumu od 11 i 10 do 14 i 35 sati.

Tijekom poslijepodneva međunarodni povjerenstvo će vijećati i zatim se preseliti u HNK Zadar, gdje će se u 19 sati održati završna priredba dodjele nagrada te natjecanje za Veliku nagradu Grada Zadra!

Ne propustite biti dijelom ove manifestacije, bilo na gradskim ulicama ili u koncertnim prostorima.

Ulaz na sva događanja je slobodan!


Reci što misliš!