Kultura

Dina Bušić, Krešimir Damjanović i Nives Rogoznica

Kreativna scena u Zadru vapi za svojim prostorom!

Kreativna scena u Zadru vapi za svojim prostorom!
Bojan Bogdanić

Uoči festivala urbane kulture na Voštarnici "KvartArt", donosimo kratki video u kojem o projektu i zadarskoj kulturnoj sceni govore Dina Bušić, Krešimir Damjanović i Nives Rogoznica.

Donosimo drugi po redu intervju s Dinom Bušić, ravnateljicom Koncertnog ureda Zadar i organizatoricom brojnih glazbenih manifestacija u gradu, Krešimirom Damjanovićem, mladim zadarskih arhitektom i dobitnikom nagrade natječaja Shinkenchiku za 2017. godinu, nagrada ravna osvajanju Wimbledona u tenisu, te Nives Rogoznicom, predsjednicom Glavnog odbora Udruge Eko-Zadar i aktivisticom za zaštitu okoliša.

Ovih dana uz bivšu vojarnu Stjepana Radića, neposredno pored Gradske knjižnice Zadar, vrše se pripreme za KvartArt festival, a na mjestu tzv. Glazbodroma gdje smo lani imali koncerte, dobit ćemo dnevni boravak.

Prvonagrađeni projekti tzv. Gradionice u suradnji s Gradom, ugledat će svjetlo dana.

Podsjetimo, na Gradionici je radilo sedam timova koji su se bacili na nimalo jednostavan zadatak: osmisliti put za razvoj ovog prostora bivše vojarne na Voštarnici, promisliti prostor i ponuditi primjenjiva rješenja s tzv. low budget elementima

Na prvom mjestu rješenja su tima "ŽuTINEL" i "ZeleNIŠE". 

KvartArt festival započinje 15. lipnja.


Reci što misliš!