Kultura

podržimo zadarski projekt

Izbor za najbolji lokalni EU projekt: U konkurenciji i Kneževa palača!

Izbor za najbolji lokalni EU projekt: U konkurenciji i Kneževa palača!

Obnova i turistička valorizacija kulturno povijesnog kompleksa Kneževe palače u Zadru u konkurenciji je izbora za najbolji lokalni EU projekt.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2016.-2017. u svrhu prezentacije i promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima.

U kategoriji "Investicijski i infrastrukturni projekti" nominiran je projekt „Obnova i turistička valorizacija kulturno povijesnog kompleksa Kneževe palače“ koji je uspješno proveo Grad Zadar u suradnji sa projektnim partnerima, među kojima je bilo i Sveučilište u Zadru.

U navedenoj kategoriji podržite projekt Grada Zadra glasanjem za Kneževu palaču!

LINK preko kojeg možete dati svoj glas.

Obnovljena Kneževa palača veliki je korak u izgradnji imidža Grada Zadra kao grada kulture i grada iznimne kulturne baštine, što se potvrđuje već u prvoj godini funkcioniranja Kneževe palače, kada je u sklopu tradicionalne nacionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma Kneževoj palači dodijeljena prva nagrada za najbolje od najboljih u turizmu, u kategoriji kulturno turističke atrakcije godine.

Obnovljena Kneževa palača prepoznata je kao suvremeni „kulturni centar“ nacionalne razine.

Realizacijom projekta grad Zadar je dobio vrhunski i najsuvremenije opremljeni gradski kulturni kompleks koji može iznjedriti izložbe uglednih svjetskih umjetnika, te koncerte i produkcije najuglednijih svjetskih glazbenika. Najveća važnost obnovljene Kneževe palače za kulturni i društveni život grada leži u tome što je Kneževa postala prostor svakodnevnih kulturnih događanja i priredbi koji obogaćuje kulturnu ponudu grada i županije, te je duboko utkan u život Zadra i stanovnika Zadarske županije.


Reci što misliš!