Kultura

bob, bobić, mahuna

Mirjana Mrkela predstavila knjigu u Šibeniku

Mirjana Mrkela predstavila knjigu u Šibeniku

Zadarska spisateljica u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" predstavila je zbirku bajkovitih priča Bob, bobić, mahuna

58. po redu Međunarodni dječji festival otvoren je u Šibeniku 16. lipnja i polako se privodi kraju. Publika je mogla vidjeti umjetnike iz 18 gostujućih zemalja, a i sudionika iz Hrvatske nije manjkalo. Gostovali su Karlovčani, Zagrepčani, Čakovčani, Virovitičani, Puležani i drugi.

Zadrani mogu konstatirati da se ni ovoga puta ništa od bogatog festivalskog programa ne događa u njihovom gradu, kao što je to davnih godina bio običaj. Iako se organizatori pri svakom rezimiranju hvale i financijskim uspjesima, čini se da za pokoje gostovanje u Zadru nema novca, ili nema sluha, nemoguće je prosuditi. Imajući na umu da kilometarska udaljenost između ovih dvaju gradova ne iznosi više od 90, s gorkim okusom u ustima možemo izgovoriti svima poznatu frazu: tako blizu, a tako daleko.

Zadrana je, na sreću, u Šibeniku ipak bilo i u gledalištu i među izvođačima. Kazalište lutaka Zadar, tradicionalan i omiljen gost na šibenskim pozornicama, izvelo je predstavu Kaštanka, u suradnji s Kazalištem Virovitica.

Zadarska spisateljica Mirjana Mrkela, koja je na ovom festivalu svoju prvu književnu večer imala godine 2004. pod naslovom Moji dragi dinosauri, ovih je dana uz pomoć urednice Ivane Glavaš Bakija i voditelja festivalskog književnog programa Kašmira Huseinovića u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" predstavila zbirku bajkovitih priča Bob, bobić, mahuna, objavljenu prošle godine u izdavačkoj kući Iris Illyrica.


Reci što misliš!