Kultura

5. srpnja

"Kaštanka" na 24. Zadarskom kazališnom ljetu

U četvrtak, 5. srpnja na 24. Zadarskom kazališnom ljetu pogledajte višestruko nagrađivanu predstavu za mlade i odrasle, A.P. Čehova, Kaštanka, u koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar te u režiji Vjere Vidov.

Igraju: Sara Lustig, Dominik Karakašić,Irena Bausović, Goran Vučko.  Početak predstave je u 21:30h.

Kaštanka, prva hrvatska lutkarska verzija istoimene Čehovljeve novele, gostovala je na pet međunarodnih festivala od Italije, Srbije, Izraela, Bugarske, Poljske na kojima je osvojila osam nagrada te će na jesen otputovati u Peking gdje će biti izvedena pred jednom od najzahtjevnijih lutkarskih festivala na svijetu.

Premda je A.P.Čehov (1860.-1904.) poznat kao veliki satiričar društva, njegova slavna kratka novela Kaštanka  univerzalna je priča o ljubavi, odanosti i odgovornosti koja govori o ljudskim slabostima iz vizure čovjekovoga najboljeg prijatelja - psa.

Kroz oči kujice Kaštanke ljudski se svijet nazire u punini svoje bijede, ispraznih nastojanja i slabosti. Upravo zato što promatra ljude kroz prizmu potrage za ljubavlju, čitatelja/gledatelja primorava da se zapita koliko je ljubavi čovjek spreman pružiti. U čemu smo gori od psa i trebamo li se katkad ugledati na pseću ljubav ili ipak prestati ljubavlju nazivati široku paletu odnosa temeljenih na patnji i neslobodi?

Predstava Kaštanka je doista obilježena snažnim ruskim koloritim, ali istodobno je i univerzalna pripovijest o ljubavi, odanosti i odgovornosti.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar (11-13h, 19-21h, subotom : 11-13h) te pola sata prije početka predstave u Kazalištu lutaka Zadar.  Cijena ulaznice iznosi 50 kuna.

 


Reci što misliš!