Kultura

poziv mladima!

Prijavite radove na natječaj IV. Biennalea hrvatske mlade fotografije

Prijavite radove na natječaj IV. Biennalea hrvatske mlade fotografije

Mladi autori pozivaju se na prijavu svojih fotografskih uradaka na ovogodišnji natječaj IV. Biennalea hrvatske mlade fotografije na temu: REFLEKSIJE!

Umjetnost je refleksija vremena i društva u kojem živimo. Teme koje najčešće propitkuje su refleksija kulture, politike, ekonomije, trendova, masovnih medija i raznih ideologija na društvo. Tema može podrazumjevati refleksiju istog tog društva na pojedinca, te se u konačnici odnositi na autorefleksiju. Sama fotografija, kao posrednik između onoga koji je ispred i onoga što je iza objektiva, uvijek je svojevrsna refleksija trenutka. U formalnom smislu refleksija se može odnositi i na estetske motive vezane uz odraze.

Biennale hrvatske mlade fotografije je projekt studenata Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru, organiziran s ciljem afirmacije mladih hrvatskih fotografa, profesionalaca i amatera, te željom za promicanjem kvalitete nacionalne fotografske umjetnosti.

Tijekom tromjesečnoga javnog natječaja, koji traje od 01. lipnja do 1. rujna 2018., ravnopravno bi se obuhvatila umjetnička dostignuća profesionalnih autora, članova fotoklubova Hrvatskoga fotosaveza, kao i brojnih amatera, ukratko svih koji spadaju unutar dobne granice od 18 do 30 godina starosti.

Žiri sastavljen od stručnjaka i profesionalaca, vodeći se isključivo kvalitetom i visinom umjetničke vrijednosti, izabrat će najbolje od pristiglih fotografija, koje će u finalu projekta biti izložene u izložbenom prostoru Kapetanove kule u Zadru od 5.10.do 15.10.2018.

Svoje radove možete poslati na e-mail adresu : natjecajbhmf2018@gmail.com


Reci što misliš!