Kultura

utorak, 17. srpnja

U crkvi sv. Donata otvara se izložba "Troja na putu - godine Troje u Hrvatskoj"

U crkvi sv. Donata otvara se izložba

Arheološki muzej Zadar, Turski kulturni centar Yunus Emre Zagreb i Arheološki muzej u Zagrebu imaju čast pozvati Vas na otvorenje izložbe "Troja na putu - godine Troje u Hrvatskoj", u utorak, 17 srpnja 2018., s početkom u 20.30 sati u crkvi sv. Donata.

Izložba kojom Arheološki muzej u Zagrebu namjerava obilježiti Godinu Troje svoje će mjesto pronaći u autentičnom povijesnom interijeru Crkve Sv. Donata,  tijekom ljetnih mjeseci.

Izložbenim posterima, interpoliranim u autentičan povijesni interijer, nastojimo promovirati ovaj lokalitet iznimnog povijesno-kulturnog značaja te arheološku baštinu u njenom najupečatljivijem sjaju.

Iako konceptualno jednostavna i naizgled statična forma izložbe „Troja na putu“, vitalnost poprima kroz formu putujuće izložbe koja će biti predstavljena kako zadarskoj, tako i zagrebačkoj, puležanskoj, riječkoj, osječkoj i karlovačkoj publici.

Jednako tako, skloni smo vjerovati kako Izložba može dodatno popularizirati turistički i kulturni značaj same Troje pa je ista oblikovana kao zaokružena cjelinu pogodna za jednostavnu implementaciju u razne muzejsko-galerijske i prostore na otvorenom što joj daje odlike putujuće i pop-up izložbe.

Izložba ostaje otvorena do 1. rujna 2018.


Reci što misliš!