Kultura

subota, 14. srpnja u 21

Monodramom “'Sve što sam prešutjela“ u izvedbi Mie Begović započinje Olipski ljetni festival

Monodramom “'Sve što sam prešutjela“ u izvedbi Mie Begović započinje Olipski ljetni festival
Damir Špehar/PIXSELL

Monodramom “'Sve što sam prešutjela“ u izvedbi Mie Begović , a u režiji Ivana Lea Leme u subotu 14. srpnja s početkom u 21 sat započinje svečanost otvorenja ovogodišnjeg izdanja Olipskog ljetnog festivala koji će se odvijati do 10. kolovoza na otoku Olibu, a neki od festivalskih sadržaja biti će izvedeni i na drugim otocima zadarskog arhipelaga - Istu i Silbi.

Nakon predstave cjelovečernji  koncert će održati Ervin Baučić & band (članovi: Tomas Krkač, Slavko Pintarić, Vedran Božić, Danko Krznarić).

Ovogodišnje festivalsko izdanje odvija se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednica RH – Kolinde Grabar-Kitarović, uz financijske potpore Ministarstva kulture RH, Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra, Upravnog odjela za razvitak i zaštitu okoliša Grada Zadra, Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije, brojnih sponzora i donatora te medijskih pokrovitelja koji su prepoznali i uvidjeli važnost, kulturno-umjetnički i turistički značaj Olipskog ljetnog festivala.

 

Olib, jedan od najljepših jadranskih otoka postao je prije nekolikog godina nova ljetna festivalska pozornica, jedinstvena kulturna i turistička festivalska destinacija  zahvaljujući ljetnoj manifestaciji Olipski ljetni festival. Festival su  2015. godine  pokrenuli Udruga Olib i Kazališna družina Bastien s ciljem oživljavanja kulturnih događanja na otoku Olibu.

Festival je posvećen  dramskim umjetnicima  Ani Karić i Bogumilu Klevi te Miloradu Rućandu, istaknutom članu Udruge Olib. Bogat i raznolik festivalski program obiluje atraktivnim kazališnim predstavama, koncertima zabavne, klasične i rock glazbe, sportskim sadržajima te zanimljivim radionicama, a u kojem sudjeluju domaći i strani eminentni  umjetnici i umjetničke organizacije.

Projekt je dugoročnog karaktera i u budućnosti će se razna festivalska događanja odvijati i na drugim otocima u Zadarskoj županiji. Produkcijska podrška projekta je kreativna platforma  Organizam. 

Ulaz na sva  festivalska događanja je slobodan. Dobrodošli.


Reci što misliš!