Kultura

iz ciklusa "Prijatelji mora"

Biograd ugostio svehrvatsku izložbu "Kao nekad"

Biograd ugostio svehrvatsku izložbu
BnM

Grad Biograd ugostio je i ovoga ljeta izložbu fotografija iz ciklusa "Prijatelji mora", koja se već devetu godinu za redom postavlja duž Jadrana. Riječ je o 60-ak fotografija velikog formata u crno bijeloj tehnici, a koje su nastale posljednjih nekoliko godina na području hrvatskog Jadrana

Tijekom godine ova će izložba obići 13 destinacija, a predviđa se da će ju vidjeti preko milijun posjetitelja. U gradu Biogradu dio ove vrijedne izložbe krasi biogradsku rivu sve do 20. ovog mjeseca, te je ovih dana doista posebno zadovoljstvo proći rivom. Izložene radove selektirao je stručni tim festivala "Rovinj-Photodays", a izlažu poznati autori Stanko Abadžić, Max Juhasz, te dvojac Mario Romulić i Dražen Stojčić. 

O samom projektu "Prijatelji mora" valja kazati da ga je osmislila riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria još 2009. godine, kao nacionalnu kulturološko-turističku kampanju, a čiji temeljni cilj da se svake godine pripremi izložba fotografija velikog formata i izlaže tijekom ljetnih na otvorenim prostorima, te skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi, kao i stalnu vrijednost promicanja života na Jadranu. 

Tako u suradnji s turističkim zajednicama gradova ovu izložbu ugošćuju Rovinj, Pula, Mali Lošinj, Baška, Krk, Njivice, Zadar, Split, Šibenik, Rijeka, Zagreb, te dakako i naš grad Biograd na Moru. Brojni domaći i strani gosti koji ovih dana borave u našem gradu s posebnim zadovoljstvom razgledaju ove vrsne uratke naših umjetnika fotografije.


Reci što misliš!