Kultura

novi termin 30. srpnja

"Troja na putu": Izložba odgođena zbog dočeka Vatrenih

Novi termin otvorenja izložbe planiran je za 30. srpnja 2018. u 20:30 sati, u Arheološkom muzeju Zadra.

Otvorenje izložbe TROJA NA PUTU – godina Troje u Hrvatskoj,  koje je bilo predviđeno za 17. srpnja 2018., u 20:30 sati u crkvi sv. Donata, odgađa zbog dočeka zadarskih nogometaša koji su sudjelovali na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, a čiji se doček očekuje sutra navečer na Forumu.

Novi termin otvorenja izložbe planiran je za 30. srpnja 2018. u 20:30 sati, u Arheološkom muzeju Zadra.

Izložba kojom Arheološki muzej u Zagrebu namjerava obilježiti Godinu Troje svoje će mjesto pronaći u autentičnom povijesnom interijeru Crkve Sv. Donata,  tijekom ljetnih mjeseci. Izložbenim posterima, interpoliranim u autentičan povijesni interijer, nastojimo promovirati ovaj lokalitet iznimnog povijesno-kulturnog značaja te arheološku baštinu u njenom najupečatljivijem sjaju.

Iako konceptualno jednostavna i naizgled statična forma izložbe „Troja na putu“, vitalnost poprima kroz formu putujuće izložbe koja će biti predstavljena kako zadarskoj, tako i zagrebačkoj, puležanskoj, riječkoj, osječkoj i karlovačkoj publici.

Jednako tako, skloni smo vjerovati kako Izložba može dodatno popularizirati turistički i kulturni značaj same Troje pa je ista oblikovana kao zaokružena cjelinu pogodna za jednostavnu implementaciju u razne muzejsko-galerijske i prostore na otvorenom što joj daje odlike putujuće i pop-up izložbe.

Izložba ostaje otvorena do 1. rujna 2018.


Reci što misliš!