Kultura

najbolji tekst po izboru portala teatar.hr

Komedija "I živjele su sretno" večeras na Zadarskom kazališnom ljetu

Komedija

Bliži se kraj 24. Zadarskog kazališnog ljeta. Večeras u 21: 30h u lapidariju Narodnog muzeja pogledajte nagrađenu komediju Nine Horvat, Gradskog kazališta scena Gorica u režiji Frane Marije Vranković

Igraju: Jelena Hadži-Manev, Mia Krajcar, Katarina Baban i Selma Mehić.

„I živjele su sretno…?“ nastavak je rada na nagrađivanoj predstavi „I živjeli su sretno…?“ Gradskog kazališta – Scena “Gorica” koja je dala platformu mladima za prvi korak na kazališne daske i čiji su se glumci upravo nakon tog projekta profilirali u danas uspješne glumce.

Tekst Nine Horvat osvojio je nagradu Teatra.hr za najbolji tekst, a predstava je uspješno gostovala u Hrvatskoj i izvan nje. Kako funkcionira suvremeni brak, ima li smisla i što ga sve razara ili drži pokazuje predstava „I živjele su sretno…?“ u kojoj će se, na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi naći Snjeguljica, Pepeljuga i djevojka s plaže kojom se zabunom oženio Sirenin princ. 

Dekonstrukcijom bajki propitkuje se koncept sretnog završetka i institucije braka u 21. stoljeću u kojem razvod više nije iznimka nego gotovo postaje pravilo. Propitkuju se i stereotipi, klišeji te opozicije u muškim i ženskim društvenim ulogama.

NAGRADE:

10. festival Glumište pod murvom u Skradinu

Nagrada publike

10. Festival regionalnih kazališta - PROLOG, Sisak, 2017.

24.Festival glumca Vinkovci, 2017.

1. Međunarodni kazališni festival u Prištini, 2017.

Nagrada za najbolju glumicu – Mia Krajcar

U srijedu, 1. kolovoza slijedi premijera predstave SNAJPER Damira Karakaša u koprodukciji Drame Plus i HNK Zadar te u režiji Vinka Radovčića. Igraju: Dominik Karakašić, Irena Tereza Prpić, Deni Sanković i Dragan Veselić.

Izvedbom istoimene predstave u četvrtak, 2. kolovoza završava 24. Zadarsko kazališno ljeto.

Predstava će se održati u HNK Zadar s početkom u 21:30.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar (11-13h, 19-21h, subotom 11-13h) te pola sata prije početka predstave na mjestu održavanja programa. Cijena ulaznice iznosi 60 kuna.


Reci što misliš!