Kultura

četvrtak, 9. kolovoza

Bibinje: Koncert klape "Garofuli" na trgu Sv. Ivana

Bibinje: Koncert klape

U četvrtak, 9.kolovoza u 21 na Trgu Sv.Ivana u Bibinjama, domaća ženska klapa „Garofuli“ održati će mali samostalni koncert. Klapa je osnovana u ljeto 1990. godine i otada djeluje kontinuirano, te tako ove godine obilježava 28 godina svog rada.

Osim klape koja će izvoditi niz a capella pjesama, nastupiti će i troje gostiju: kao solist - Antonio Sekula (član  klape "Bibinje"), Samantha Pedišić (autorica nedavno izdane zbirke pjesama na bibinjskom dijalektu), te Lucija Iglić (mlada ali višestruko nagrađivana gitaristica iz Bibinja). 

Ime joj je dao bibinjski pjesnik Ante Sikirić prema svojim stihovima „Mi smo garofuli bili, mi smo tvoj najlipši cvit...“ iz pjesme „Oj, Bibinje, misto mi drago“.

U svom radu bilježi brojne nastupe na lokalnim, državnim i međunarodnim smotrama i festivalima klapa i klapskog pjevanja na koje se rado odaziva. Kao dio KUD-a „Ivan Goran Kovačić“ iz Bibinja njeguje međunarodnu kulturnu suradnju sa Gradišćanskim Hrvatima iz Koljnofa (Mađarska), te su pojedine članice (ranije sa KUD-om, danas zajedno sa Općinom Bibinje) domaćice poznatog susreta dalmatinskih klapa „Raspivano Bibinje“. 

Višestruke su finalistice Omiškog festivala, dobitnice srebrne plakete festivala „Školjka“ u Pakoštanima, te dobitnice druge nagrade festivala gitara i mandolina u Makarskoj.


Reci što misliš!