Kultura

atrij palače cedulin

Ove nedjelje ne propustite koncert gitarista Damira Kukuruzovića

Ove nedjelje ne propustite koncert gitarista Damira Kukuruzovića
Tomislav Miletic/PIXSELL

U nedjelju, 19. kolovoza, u atriju palače Cedulin, s početkom u 21 sat, ne propustite pravu glazbenu poslasticu - koncert Damira Kukuruzovića

Damir Kukuruzović svojevrstan je homage glazbi D. Reinhardta i S. Grappellia, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović, inače vlasnik Siscia jazz cluba, već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta.

Najpoznatiji promotor francuskog jazza na ovim prostorima, Kukuruzovićev bend, nastupao je na svim bitnijim festivalima promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Na svom cd-u Green Hill Gipsy Swing, svirao je s francuskim gitaristom Angelom Debarreom te violinistom Loulou Djinom.

Godine 2009. imao je turneju nazvanu „Pariško čudo na harmonici"s Ludovicom Beierom, jednim od najtraženijih jazz harmonikaša današnjice. Na svom je glazbenom putu Kukuruzović surađivao i s drugim značajnim imenima iz svijeta jazza kao što je, Adrian B. Burns ( poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhitam Kingsima), Joscho Stephan, Paulus Schafer, Raphael Fays, a 2011. godine imao je zajedničku turneju s vrlo traženim manouche glazbenikom iz Strassburga, Yorgui Loefflerom. Svoju suradnju s njima zabilježio je na CD-u nazvanom „Manouche". U rujnu 2014.godine izdaje cd „My Django Family" s Wawau Adlerom, Zoranom Predinom, Robinom Nolanom, Raphael Faysom i Vlatkom Stefanovskim.


Reci što misliš!